دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه / واحدهای پشتیبانی


 

مسئول واحد : فروزان فرهادیان

شرح وظایف بهداشت محیط  

1-هماهنگی و اقدام در جهت تشکیل کمیته بهداشت و کنترل عفونت بیمارستان و شرکت فعال در آن و پیگیری مصوبه های مربوطه

 2- تهیه و تدوین مطالب آموزشی و تشکیل جلسات آموزشی مرتبط با بهداشت محیط و بهداشت عمومی برای کارکنان رده های مختلف

 3- نظارت و مداخله در عقد قراردادهای خدماتی بیمارستان و مطالبه کارت معاینه پزشکی ، کارت معاینه کارگری و گواهینامه آموزش بهداشت عمومی پرسنل مشمول قانون

 4- بررسی وضعیت آب مورد مصرف بیمارستان ( شبکه عمومی ، شبکه خصوصی ) و تشکیل پرونده مربوط به آن

 5- کنترل بهداشتی آب مصرفی ازنظر کمی و کیفی و انجام آزمایشات دوره ای میکروبی وشیمیایی و کلرسنجی با استناد به دستورالعمل ها ، استانداردها و شرایط موجود

 6- نظارت ، بررسی و کنترل بهداشتی برکلیه مراحل مختلف جمع آوری ، تفکیک ، انتقال ، نگهداری موقت و دفع زباله های بیمارستانی و نیز جلوگیری از فروش و بازیافت زباله بیمارستانی

 7- نظارت و کنترل بهداشتی بر نحوه دفع فاضلاب بیمارستان و درصورت وجود معضل ، ارائه پیشنهادهای اجرائی مناسب

 8- نمونه برداری از پساب خروجی سیستم تصفیه فاضلاب برابر دستورالعمل های اعلام شده (درصورت وجود تصفیه خانه ) بمنظور بررسی کیفیت پالایش فاضلاب

 9- کنترل حشرات و جوندگان با اولویت بهسازی محیط ، دفع بهداشتی زباله ودرصورت نیاز ، استفاده اصولی از روش های شیمیایی و نیز جلوگیری از فعالیت شرکتهای سم پاشی غیر مجاز

 10- نظارت و مداخله در تهیه و کاربرد مواد گندزدا وپاک کننده بیمارستان

 11- اقدام لازم در زمینه تهیه البسه و ملزومات موردنیاز درسمپاشی وضدعفونی ( روپوش  کلاه  دستکش  ماسک  چکمه و . . . ) وتدارک سموم و موادگندزدا و دیگر تجهیزات و وسایل مورد استفاده در سمپاشی وضدعفونی با هماهنگی مسئولین بیمارستان

 12- بررسی وضعیت فنی و بهداشتی سیستم تهویه مطبوع در بیمارستان ( گرمایش ، سرمایش ) و پیگیری در جهت رفع مشکلات احتمالی موجود

 13- پیگیری و اقدام درزمینه مسائل بهداشتی و حفاظتی بخش پرتوهای یونساز با کمک مسئول فیزیک بهداشت ذیربط

 14- نظارت فنی و بهداشتی مستمر بر نحوه کار آشپزخانه شامل :

( شرایط بهداشت محیطی آشپزخانه ، وضعیت سردخانه ، انبار نگهداری موادغذایی ، سرویسهای بهداشتی ، بهداشت فردی کارکنان ، اطاق استراحت کارکنان ، شستشو و ضدعفونی ظروف ، شستشو و ضدعفونی سبزیجات خام مورد استفاده ، وضعیت بهداشتی موادغذایی آماده طبخ وسایل و ظروف مورد استفاده و . . . . )

 15- نظارت و هماهنگی لازم در زنجیره تهیه ، طبخ و توزیع موادغذایی با همکاری کارشناس تغذیه بمنظور اطمینان از سلامت توزیع و مصرف غذا

 16- نظارت و کنترل دائم برامور مربوط به رختشویخانه و رعایت کلیه نکات ایمنی و بهداشتی ازنظر تفکیک البسه عفونی از غیرعفونی درهنگام شستشو و استفاده از دستگاه های شوینده اتوماتیک ومواد پاک کننده مناسب ونهایتا” ضدعفونی و اطوکشی البسه بخش عفونی و آلوده ( توضیحا” درکاربرد موادضدعفونی کننده بایستی دقت لازم درانتخاب نوع آن و میزان مجاز بعمل آید تا خرابی دستگاهها و البسه را سبب نشود . )

 17- ارتباط مستمر با معاونت های بهداشت و درمان درهماهنگ کردن فعالیتهای اجرایی و دستورالعملها واقدامات نظارتی دربیمارستان

 18- ثبت و ضبط اقدامات و مکاتبات اداری و تشکیل بایگانی درست ومنظم به نحوی که روند فعالیتها و پیگیری امور بدین طریق کاملا” قابل دسترسی و مشهود باشد . ( مستند سازی )

 19- نظارت بر ایمنی و مشارکت فعال در کاهش سوانح و صدمات داخل بیمارستان ازجمله پوشش پنجره ها ، وسایل اطفاء حریق و سیستم های هشداردهنده ، مهار کپسولهای طبی و . . .

 20- ارائه راهکارهای بهسازی بعنوان اصولی ترین روش کنترل ناقلین

 21- انجام امور محوله در شرایط خاص مانند کنترل همه گیری و نیز مقابله با بحران و بلایا

 22- فرهنگ سازی و جلوگیری از استعمال دخانیات در فضاهای بسته و عمومی بیمارستان

 23- بطورکلی نظارت و کنترل لازم بهداشتی برکلیه بخش ها  همکاری و هماهنگی با مدیران و مسئولین قسمتهای مختلف درحیطه شغلی و وظائف سازمانی تعیین شده .

مسئول واحد بهداشت حرفه ای بیمارستان: پروانه خانجانی


مدد کاری اجتماعی

  

معرفی واحد مددکاری

مسئول واحد :

مدرک تحصیلی:

سنوات خدمت: 

مددکاری اجتماعی حرفه ای انسان دوستانه است که در فرهنگ های ملل مختلف سابقه ای دیرین به فراخنای تاریخ بشریت دارد. در طول تاریخ هر جا که ناتوان و پریشان حالی وجود داشته ، انسانها با طبعی به بلندای روح خداوندی ، که در هر انسانی دمیده شده ، یافت شده اند که مرحمی بر آلام دردمندان باشند .کسانی همچون زرتشت ، مسیح ، حضرت علی (ع) و... تنها آن دسته از این افراد والا هستند که نامشان در حافظه کهن تاریخ کمرنگ نشده ، چرا که هریک ازما در اطراف خود انسانهایی را  می یابیم که تنها بر اساس حس انسان دوستی  به یاری همنوعان خود می شتابند و بزرگترین شاهد مثال این سخن ،  یاری بی دریغ مردم کشورهای متعدد در زمان بروز بلایای مختلف به هم نوعان خود است .

شرح وظایف  مددکاری دربیمارستان

1-اقدامات در امور سرپایی

2-اقدامات هنگام بستری
3-اقدامات در زمان بستری بیمار

4-اقدامات هنگام ترخیص بیماران

5-اقدامات پس از ترخیص بیمار

 

اقدامات در امور سرپایی

1-هماهنگی با پذیرش و پزشکان در ارتباط با معرفی بیماران سرپایی با توجه به مشکل درمانی و اجتماعی و تشخیص نوع بیماری آنها .

2-تماس با موسسات درمانی  بهداشتی، آموزشی  اجتماعی در رابطه با مشکلات بیماران سرپائی

3-تشخیص و شناسایی بیماران نیازمند و کمک در زمینه هزینه درمان

4-راهنمایی جهت اخذ بیمه و سایر موارد

اقدامات هنگام بستری

1-ر اهنمایی جهت استفاده از بیمه

2-ارائه نامه پاسگاه در صورت نیاز

3-معرفی بیمار و همراهیان وی به مددکار اجتماعی

4-راهنمایی جهت اخذ معرفینامه های مورد نیاز

5-ایجاد آرامش در بیماران اورژانس و همراهیان وی

6-بررسی نیازهای بیمار در هنگام بستری و سایر موارد

 

اقدامات در زمان بستری بیمار

1-شناسایی بیماران نیازمند از طریق مصاحبه ، و در صورت نیاز بازدید منزل

2-ارائه مشاوره  مددکاری اجتماعی به بیماران

3-جمع آوری مدارک جهت بیمه بیماران فاقد مدارک و زائرین و ...

4-انجام اقدامات لازم در مورد نوزادان ، بیماران روانی و افراد مجهول الهویه وفاقد سرپرست و رهاشده

5-پیگیری امور متهمین اعزامی از پاسگاه ، زندان ، سربازان و مددجویان بهزیستی

6-هماهنگی لازم جهت تهیه داروهای خارج از تعهد بیمه و لوازم پزشکی مصرفی برای بیماران بی بضاعت و در راه ماندگان

7-هماهنگی و اقدامات لازم جهت امور بیماران مهاجر خارجی و هماهنگی با سازمانهای مربوطه

8-بررسی نیازهای بیمار در طول بستری و سایر موارد

 

 

اقدامات هنگام ترخیص بیماران

1-تلاش برای تائید بیمه بیماران

2-کمک به بیماران نیازمند جهت هزینه درمان

3-هماهنگی لازم جهت انتقال بیمارانی که به درمانهای خاص نیاز دارند

4-تلاش جهت پذیرش و نگهداری بیماران در مراکز خاص ، معتادین ، مجهول الهویه و بیماران مبتلا به ایدز

5-اخذ معرفینامه ها از سازمانها و موسسات خیریه جهت تقبل هزینه

6-هماهنگی لازم جهت دفن فوتی های مجهول الهویه و بلاصاحب و سایر موارد

 

 

واحد تغذیه بیمارستان:

رسانه جدیدمسئول تغذیه بیمارستان:

خانم دکتر روناک نیک بزم و زهرا سعیدی